Rostverko rinkimas

Kaip kažkada minėjau, jog pamatus įsirenginėsiu pats. Gyvent turiu kur, nieks iš namų  neveja. Kadangi esu dirbantis, visi darbai buvo atliekami vakarais. Bet tokios netinkamai statyboms vasaros dar nepamenu. Birželį kaitino tropiniai karščiai, visą liepą  lijo, rugpjūtį ir abi stichijos 😀  Žodžiu…

Bet kaip bebūtų pamatus artimiausiu metu jau turėsiu..

po polių įrengimo pirmas dalykas kurį padariau tai paklojau vamzdžius kanalizacijai.. Kadangi bus tik viena virtuvė ir vienas “nūžnykas“ tai klojau pvc 110 vamzdį. nuolydis 1m~2.5-3 cm.  Čia vėl pagelbėjo senas geras draugas kastuvas, darbas nebuvo sudėtingas.  Atėjo laikas viską gerai sutombuoti ir paruošti duobę putplasčiui.

 

Vibroplokštė buvo mano duobės diametro, ir pakankamai nesunki, tad teko pasivaikščioti nemažai. Vakare dar jaučiausi kaip po baliaus 🙂 bet ryte rankos nustojo drebėti.

Dėl putplasčio girdėjau visokių nuomonių, vieni sakė dėk 10 cm, kiti užteks ir 5, o vienas statybininkas sakė iš vis jo nereikia, nes tai yra puikus desertas graužikams.  Kadangi putplastis tarnauja kai amortizatorius, o supylus betoną neaišku kiek jis susislėgs, dėjau 10 cm. storio. Duobės pagrindas buvo pakankamai lygus, tad susidėjo gan gerai.

 

Armatūra rostverkui buvo užsakyta iš ankščiau, tai tik sudėjęs putplastį pradėjau surinkimo darbus. Riršau specialia viela, užlenktais galais, su akumuliatorine driele, o kablį pasidariau pats. Armatūra  12 mm. Kampus ir surudimus jungiau 1.5 m. ilgio strypais. čia užtrukau gan ilgokai, stengiausi viską gerai surišt, nes virint nesinorėjo.

Surinkus armatūrą tacheometru išsikėliau pasato ašis,  nivelyru aukščius. Tą aišku galima buvo atlikti ir su gulsčiuku, bet kadangi dirbu šioje srityje tai man atrodė taip bus greičiau ir tiksliau.

 

Iš pat pradžių maniau kad rostverko karksą darysiu iš lentų, ėmiau domėtis kainomis lentpjūvėse, bet atsitiktinumo dėka vienas pražystamas pasiūlė nuostabų dalyką.  Specialiai betono gaminiams lieti naudojamus skydus. Jų aukštis man tiko, lygūs, abi pusės slidžios, tad neturėtų būti problemos juos nuimant. Kaina 3 eur už 1m2. Žinau kad ateityje jų man tikrai prireiks.  Skydus tvirtinau mediniais kuolais. Kad neišplėstų juos atrėmiau. tarp skydų sukišau medinius, mano pamato pločio kuolus, ir dar papildomai sutvirtinau varžtais. dėl Šventos ramybės skydus iki pusės užkasiau žemėmis, žodžiu turėtų atlaikyti.

Pirmadienį turėtų atvežti betoną. Beliks apšildyti ir šis procesas bus baigtas.

10 komentarų “Rostverko rinkimas

  1. na lentų kvadratas kainuotų apie 4,5eur, tai tokios plokštės tikrai geras variantas, ypač jei prisireiks jų vėliau :).
    dažniausiai prisireikia lentų, tai žmonės jas ir perka.
    aš sugalvojau pamėginti iškart ir putplastį įkišti į šitą reikalą (tinka tik karkasinukams, kai užtenka apšiltinti simboliškai iš vidaus pamatą)

    Patinka

  2. Atrodo labai gražiai, žiūrėsim kaip užsipils 🙂 Smagu kad turit laiko darytis pats, taip sutaupot ne tik pinigų bet ir nervų, o dažnai ir rezultatas būna daug geresnis nei kad kokie patyre mužikai darytų. Su kaimynu tvoros rostverką betonavom, tai naudojom irgi skydus, juos parduoda kaip atraižas mdrgroup.lt. Darėm pirmą kartą, gavosi ledas! 🙂 Kitas tvoros kraštines darė “profesionalai“ darbininkai, apie kokybę patylėsiu, paliko lentas ir kampai nutrupėjo, dalį šonų nulaužė imdami lentas su laužtuvu. Fasadinėj pusė padarė baisiausiai 😦 Vis galvoju ar gali betoną suskaldyti brinkstančios lentos nuo lietaus… ? Na, bet kokių atveju tai jau bręstantis konfliktas, neaišku kaip čia baigsis kai reiks atsiskaityti ir kaip reiks ištaisyti…

    Patinka

    • Kad betoną galėtų suskaldyti brinkstančios lentos nuo lietaus – niekaip to neįsivaizduoju. Visų pirma, jeigu lenta jeigu ir išbrinks, tai įmerkus į gryną vandenį bent 2-3 dienoms. Jeigu laikėsi šilti orai, tai jau po 1 paros betonas gauna tokį stiprumą, bet jo brinkstanti lenta tikrai nesuskaldys. Kažkokias pasakas tau seka 🙂

      Patinka

      • tai jei man nieko nesekas, tyli susiraukę, supranta patys kad nesamonių pridarė. Norėjo užtaisyti nutrupėjusius kampus skiediniu, bet neleidau, nemanau kad laikys tokie užlopymai ilgai, reiktų gal kokio remontinio mišinio ar išvis pasitart su kokiu tech. prižiūrėtoju…

        Patinka

Parašykite komentarą