Polių įrengimas

Pasiskaičius kitus blogus darau nuomonę kad šis procesas statytojams didelis galvos skausmas ir kainuoja nemažai nervų.  To paneigti negaliu. Bet apie viską iš pradžių.

Dar pernai metais ekskavatorius paruošė statyboms aikštelę. Nusprendžiau daugiau nebeplakti grunto, o visą rostverką palikti virš žemės tik apie 10 cm. GPS instrumento pagalba susižymėjau pastato išorės kampus. Dar tą reikalą sutikrinau su metaline rulete. Kaip bebūtų gps įranga meta 3-5 cm. paklaidą, ir to nepaneigsi.

Taigi pradėjau kasti duobę pamatams. Tą atlikau pats rankiniu būdu be jokios technikos, kad labai neįsijausti kasant naudojau nivelyrą. Taigi po savaitės duobė buvo įrengta, paženklintos vietos poliams.

Armatūra jau buvo užsakyta ankščiau, tad laukiau bobcat su grąžtu. Pražystamų dėka, gavau po 2 dienų, tad atvažiavo, kelios valandos ir darbas baigtas.Labai pergyvenau dėl polių duobių, nes niekaip nepavyko tą pačią dieną jų užpilt betonu. Tą vakarą jos liko stovėt. Visa laimė buvo puikus oras, tad rytojaus dieną jas radau tokias pat kaip ir palikęs.

Rytojaus dieną buvo užsakyta 3.5 m.3 betono. Realiai reikėjo ~3 m.3 bet atsarga gal ir didoka, bet atsarga. Betonas c20/25 klasės. Vos atvykus technikai prasidėjo nesklandumai. Neprivažiavus išpylimo vietos technika įklimpo. Neturėjome laiko laukti, tad išpylė šiek tiek toliau. Pripuolėme šešiese. Vienas pylė, kitas trambavo,  kiti nešiojo. Buvo penktadienis, oras geras, nuotaika irgi nieko, tad per pora valandų visos duobės buvo užpiltos.

Vakare jautėmės kaip po lažo, bet darbas buvo padarytas 😀

 

9 komentarai “Polių įrengimas

  1. Sveikinam su darbų pradžia, patarimas nenusivarykite anksčiau laiko nuo kojų, tam tikrus darbus galima greitai ir pigiai su technika padaryti 🙂 miniekskvatoriukui 3-4 val. darbo (apie 30 e. val.)

    Patinka

    • labai smarkiai pritariu kolegos pastebejimui. Pradzioj atrodo kad viska gali darytis savo jegom ir pats, bet veliau pradedi suprast, kad tie 30-50eur tikrai atsiperka, ir darba, kuri butum atlikinejes visa savaitgali, traktorius padaro per kelias valandas 😉

      Patinka

  2. Laba diena,

    Kaip sekasi? Peržiūrėjęs Jūsų blogą, pamaniau, kad netrukus Jums bus aktualus šildymo sistemos pasirinkimas.

    Padedame klientams išsirinkti šildymo sistemas, o tai juk padaryti nelengva :). Dujinės, granulinės, kieto kuro katilinės, geoterminis šildymas, pasirinkimų išties daug. Įrangai taikome nuolaidas, susitarimai dėl montavimo individualūs.
    Plačiau http://www.rivus.lt/sildymo-sistemos/

    Sėkmės!

    Patinka

  3. Įdomu, kokį ekskavatorių naudojote lygindami pačią žemę? Mini ekskavatorių ar kokį galingesnį? Mes tai ieškojom pagalbos pas kaimynus, nes jie buvo nusisamdę įmonę tiems darbams. Tai išlaidas pasidalinom per pusę ir gavosi pigiau 🙂

    Patinka

Parašykite komentarą